Project Description

| DE VOORDEUR

De Voordeur is een eigen project van Stichting Waardemakers. In dit project gaan we op zoek naar verhalen van kleine buurten in Oosterhout. Verhalen uit het verleden, maar ook uit het heden en wensen voor de toekomst. De input van bewoners bepalen de content, die uiteindelijk wordt verwerkt in een TIJDschrift, een document vol verhalen en beelden uit de wijk. Een kijkje in het ontwikkelingsbeeld van de buurt en de betekenissen van straatnamen en monumenten.

“Wij komen letterlijk achter de voordeuren, krijgen een kijkje in verborgen tuinen en ontdekken sporen uit de geschiedenis van deuren die allang gesloten zijn.”

Weet jij eigenlijk waar je woont? Wij zoeken het tot (in) de bodem uit!

Onze eerste wijk is: het Museumkwartier in Oosterhout. Dit zijn alle straten in het gebied tussen de Keiweg, Mathildastraat, Leijsenhoek, Abdis van Thornstraat en Ridderstraat. Een deel van het oude centrum, met karakteristieken huizen en mooie verhalen. Het ontwerp is in volle gang.

Benieuwd naar het resultaat?

Dan moet je nog even wachten.. half december verschijnt het TIJDschrift en is er de gelegenheid om deze te kopen. Meer info volgt!

De voordeur van het Museumkwartier